Mamy kolejną kulinarną propozycję z cyklu DOMOWO.KULTURALNIE. Przyrządzimy dla WAS Meksykańskie Burrito.

Jest naprawdę przepyszne, a dzieciaki w szczególności je uwielbiają.
Łapcie przepis: RYŻ po meksykańsku: 1 szklanka ryżu, 1/2 cebuli, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka oliwy, 450 ml bulionu, 3 łyżki krojonych pomidorów, 1/2 łyżeczki chilli. CHILI CON CARNE (farsz mięsny): 500g mielonej wołowiny, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka oliwy, 100 ml bulionu, po 1 łyżeczce oregano i chilli, 1 puszka krojonych pomidorów (zostawić 3 łyżki do ryżu), 1 łyżeczka cukru, 200g czerwonej fasoli oraz 4 duże placki tortilli i 100g tartego żółtego sera.
Wypróbujcie przepis - naprawdę warto. Powodzenia!