Podczas warsztatów kulinarnych "Galaretka, owoce, gofry" 23 lipca 2024 r. w Centrum Kultury i Promocji w Brzeźnicy w trakcie Akcji Lato '2024 dzieciaki tworzyły owocowe desery i uczyły się przygotowywać gofry.

Głównym składnikiem wykorzystywanym podczas warsztatów były owoce: banany, winogrona, borówki, gruszki, jabłka, pomarańcze i arbuz. Uczestnicy pokroili owoce na drobne kawałki i mieszając je z wcześniej przygotowanymi galaretkami o różnych smakach tworzyli kolorowe przysmaki. Większe łasuchy dekorowały swoje desery bitą śmietaną. Atrakcją spotkania było również przygotowywanie ciasta do pieczenia gofrów. Dzieci samodzielnie według przygotowanego przepisu dodawały składniki, wszystko razem miksowały i z powstałego ciasta piekły się przepyszne gofry, które również dekorowane były ulubionymi owocami. Było smacznie, zdrowo i wesoło, gdyż po skosztowaniu słodkości był moment na zabawę ruchową.

Zapraszamy do obejrzenia fotogalerii z wakacyjnych działań kulinarnych.